niedziela, 6 lipca 2014

Posypki do dekoracji kawy lub deserów

Witam,
zapraszam na łatwe i smaczne posypki.


Będziecie potrzebować:

Posypka 1:

- kakao rozpuszczalne,
- czekolada biała,
- czekolada gorzka.


Posypka 2:

- orzechy pistacjowe
- cukier.


Posypka 3:

- kolorowa cukrowa posypka.


Wykonanie:

Posypka 1:

1. Na tarce, na małych oczkach ucieram jeden rządek białej czekolady.


2. Tak samo ucieram gorzką czekoladę.


3. Dodaję łyżkę kakao. Mieszam.


4. Kawa z posypką czekoladową.


Posypka 2:

1. Obieram tyle orzechów, żeby było lekko powyżej wierzchu słoiczka.


2. Mielę je w blenderze na pył.


3. Wysypuję na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Dodaję łyżeczkę cukru i mieszam.


4. Kawa z posypką pistacjową.


Posypka 3:

1. Posypkę mielę w blenderze na mniejsze kawałeczki (ale nie na pył).


2. Kawa z posypką cukrową.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz