piątek, 13 czerwca 2014

Pita z mięsem mielonym

Witam,
zapraszam na arabską pitę.


Będziecie potrzebować:

- 260 gram mięsa mielonego,
- sól i pieprz,
- ser żółty tarty,
- kminek, curry, papryka ostra,
- chlebki pita,
- warzywa wedle uznania (papryka, ogórek, pomidor, cebula, sałata),


Wykonanie:

1. Na rozgrzaną oliwę wkładam mięso mielone. 


2. Solę, pieprzę i wsypuję pozostałe przyprawy.


3. Warzywa proję w plasterki lub paseczki.


4. Do usmażonego mięsa dodaję 30 gram sera. Chwilę jeszcze smażę.


5. Chlebki pita podgrzewam na grillu.


6. Do ugrzanego chlebka wpycham sałatę.


7. Dodaję łyżkę mięsa i trochę wybranych warzyw.


Polewam wszystko sosem czosnkowym i zjadam jeszcze ciepłe. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz