Witam,
zapraszam na trochę inny gulasz.
Będziecie potrzebować:
- 400 gram wieprzowiny na gulasz,
- sól i pieprz,
- dwie łyżki mąki,
- masło klarowane,
- kawałek pora,
- cebula,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- dwa ząbki czosnku,
- 1/3 papryki,
- pomarańcza,
- 40 gram suszonych pomidorów,
- mała puszka kukurydzy z groszkiem,
- kostka rosołowa - warzywna.
Wykonanie:
1. Wieprzowinę myję, solę i pieprzę.
2. Obsypuję mąką i mieszam dokładnie. Odstawiam na 20 minut.
3. Obsmażam mięso na maśle klarowanym.
4. Dodaję posiekanego drobno pora i cebulę.
5. Wrzucam liść laurowy i dwa ziela angielskie.
6. Do mięsa przeciskam czosnek.
7. Dodaję pokrojoną w krótkie paski paprykę.
8. Dodaję też miąższ z pomarańczy i sok.
9. Wrzucam drobno pokrojone pomidory.
10. oraz kukurydzę z groszkiem.
11. i kostkę rosołową.
12. Podlewam 400 ml wody i gotuję 35 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz