wtorek, 22 kwietnia 2014

Gulasz wieprzowy z papryką i suszonymi pomidorami

Witam,
zapraszam na trochę inny gulasz.


Będziecie potrzebować:

- 400 gram wieprzowiny na gulasz,
- sól i pieprz,
- dwie łyżki mąki,
- masło klarowane,
- kawałek pora,
- cebula,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- dwa ząbki czosnku,
- 1/3 papryki,
- pomarańcza,
- 40 gram suszonych pomidorów,
- mała puszka kukurydzy z groszkiem,
- kostka rosołowa - warzywna.


Wykonanie:

1. Wieprzowinę myję, solę i pieprzę.


2. Obsypuję mąką i mieszam dokładnie. Odstawiam na 20 minut.


3. Obsmażam mięso na maśle klarowanym.


4. Dodaję posiekanego drobno pora i cebulę.


5. Wrzucam liść laurowy i dwa ziela angielskie.


6. Do mięsa przeciskam czosnek.


7. Dodaję pokrojoną w krótkie paski paprykę.


8. Dodaję też miąższ z pomarańczy i sok.


9. Wrzucam drobno pokrojone pomidory.


10. oraz kukurydzę z groszkiem.


11. i kostkę rosołową.


12. Podlewam 400 ml wody i gotuję 35 minut.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz