Witam,
zapraszam na pierwsze danie.
Będziecie potrzebować:
- dwa skrzydełka kurze,
- sól i pieprz,
- keczup,
- pomidory w puszce,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- bazylia,
- cebula,
- marchewka,
- pietruszka,
- por,
- seler.
Wykonanie:
1. Do garnka wlewam 1,5 litra wody. Wrzucam skrzydła kurze, sól, pieprz, trzy ziarenka ziela angielskiego i jeden liść laurowy. Gotuję 20 minut.
2. Obieram marchew, pietruszkę i seler.
3. Wrzucam do garnka, gotuję 10 minut.
4. Obieram cebulę i pora.
5. Wrzucam do garnka, gotuję kolejne 5 minut.
6. Wyjmuję z zupy wszystko, co się gotowało. Marchewkę odkładam, resztę wyrzucam.
7. Wrzucam puszkę pomidorów. Mielę zupę blenderem.
8. Dokładam pięć łyżek keczupu. Mieszam dokładnie i zagotowuję.
Gotową zupę podaję z makaronem (lub ryżem). Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz