Witam,
zapraszam na pizzę po raz czwarty.
- 130 gram kiełbasy,
- 50 gram wędzonego boczku,
- pół pora,
- dwie małe cebule,
- masło klarowane,
- kilka kurek (mrożone lub świeże),
- keczup,
- ser żółty w plastrach,
- ser żółty tarty.
Wykonanie:
1. Na roztopione masło wrzucam pokrojonego w plasterki pora.
2. Dorzucam pokrojoną w plasterki cebulę.
3. Oraz wrzucam drobno posiekane kurki. Smażę aż się cebula zeszkli.
4. Odkładam cebulę do miski.
5. Na tej samej patelni smażę pokrojony w drobną kostkę boczek, do momentu aż się zarumieni.
6. Wrzucam pokrojoną w cienkie plasterki (ja kroiłam w blenderze) kiełbasę. Smażę 10 minut.
7. Ciasto na pizzę rozwałkowuję na blachę i smaruję keczupem.
8. Układam na nim ser.
9. Następnie równomiernie pokrywam je cebulą.
10. Potem wykładam kiełbasę i posypuję tartym serem.
Piekę w rozgrzanym do 230 stopni C przez 25 minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz