piątek, 14 marca 2014

Pizza chłopska

Witam,
zapraszam na pizzę po raz czwarty.




Będziecie potrzebować:

- 130 gram kiełbasy,
- 50 gram wędzonego boczku,
- pół pora,
- dwie małe cebule,
- masło klarowane,
- kilka kurek (mrożone lub świeże),
- keczup,
- ser żółty w plastrach,
- ser żółty tarty.


Wykonanie:

1. Na roztopione masło wrzucam pokrojonego w plasterki pora.


2. Dorzucam pokrojoną w plasterki cebulę.


3. Oraz wrzucam drobno posiekane kurki. Smażę aż się cebula zeszkli.


4. Odkładam cebulę do miski.


5. Na tej samej patelni smażę pokrojony w drobną kostkę boczek, do momentu aż się zarumieni.


6. Wrzucam pokrojoną w cienkie plasterki (ja kroiłam w blenderze) kiełbasę. Smażę 10 minut.


7. Ciasto na pizzę rozwałkowuję na blachę i smaruję keczupem.


8. Układam na nim ser.


9. Następnie równomiernie pokrywam je cebulą.


10. Potem wykładam kiełbasę i posypuję tartym serem.


Piekę w rozgrzanym do 230 stopni C przez 25 minut. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz