czwartek, 20 marca 2014

Zupa kalafiorowa

Witam,
zapraszam na zupę bez ziemniaków.


Będziecie potrzebować:

- dwa skrzydełka kurczaka,
- sól i pieprz,
- cebula,
- pół pora,
- pół pietruszki,
- kawałek selera,
- koperek,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- mieszanka mrożona trzyskładnikowa (kalafior, brokuł i marchewka.


Wykonanie:

1. Wlewam do garnka wodę, wrzucam skrzydełka, liść laurowy, trzy ziela angielskie i pieprz. Gotuję 20 minut.


2. Solę. Dorzucam pietruszkę, obraną cebulę, por i seler. Gotuję 5 minut.


3. Wrzucam kilkanaście plasterków mrożonej marchewki. Gotuję 5 minut.


4. Dorzucam mrożony kalafior. Gotuję 10 minut.
Wyjmuję łyżką cedzakową mięso, włoszczyznę i zioła.


5. Dosypuję posiekany koperek.


Zupę można zabielić, ale nie jest to konieczne. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz