Witam,
zapraszam na bataty jeszcze raz.
Będziecie potrzebować:
- dwa bataty,
- oliwa ziołowa,
- sól i pieprz,
- dwa ząbki czosnku,
- zioła świeże lub suszone (tymianek, estragon, lubczyk, bazylia, oregano, koperek, pietruszka, majeranek, czubryca).
Wykonanie:
1. Po dużej szczypcie ziół wsypuję do miseczki.
2. Dodaję obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną zieloną pietruszkę.
3. Dolewam 100 ml oliwy. Mieszam.
4. Bataty obieram.
5. Kroję je w grube frytki. Układam na blachę do pieczenia.
6. Solę i pieprzę.
7. Polewam oliwą z ziołami.
Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Piekę 40 minut. Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz