Witam,
zapraszam na wyjątkowe - zwyczajne kiełbaski.
Będziecie potrzebować:
- kiełbaski surowe (nie białe) 400 gram,
- cztery ząbki czosnku,
- pieprz,
- czubryca zielona,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- jałowiec,
- papryka słodka i ostra.
Wykonanie:
1. Kiełbaski wkładam do suchego naczynia żaroodpornego.
2. Dorzucam dwa listki laurowe i po cztery ziarenka jałowca i ziela angielskiego.
3. Posypuję czubrycą, paprykami i pieprzem.
4. Dokładam obrany i pokrojony (wzdłuż na trzy) czosnek.
5. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 35 - 40 minut.
Kiełbaski będą dobre, gdy cały tłuszcz się wytopi (Uwaga! nie jest go dużo). Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz