wtorek, 11 lutego 2014

Kiełbaski pieczone

Witam,
zapraszam na wyjątkowe - zwyczajne kiełbaski.


Będziecie potrzebować:

- kiełbaski surowe (nie białe) 400 gram,
- cztery ząbki czosnku,
- pieprz,
- czubryca zielona,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- jałowiec,
- papryka słodka i ostra.


Wykonanie:

1. Kiełbaski wkładam do suchego naczynia żaroodpornego.


2. Dorzucam dwa listki laurowe i po cztery ziarenka jałowca i ziela angielskiego.


3. Posypuję czubrycą, paprykami i pieprzem.


4. Dokładam obrany i pokrojony (wzdłuż na trzy) czosnek.


5. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 35 - 40 minut. 


Kiełbaski będą dobre, gdy cały tłuszcz się wytopi (Uwaga! nie jest go dużo). Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz