wtorek, 25 lutego 2014

Boczniaki smażone jak kotlety

Witam,
Zapraszam na boczniaki.


Będziecie potrzebować:

- 250 gram boczniaków,
- jajko,
- zielona pietruszka,
- sól i pieprz,
- mąka kukurydziana,
- bułka tarta,
- papryka ostra i słodka.


Wykonanie:

1. Boczniaki myję bardzo dokładnie.


2. Osuszam na ręczniku papierowym.


3. Odkrawam od boczniaków ogonki.


4. W jednym talerzu mieszam jajko, sól, pieprz oraz obie papryki.


5. Na drugi talerz wysypuję trzy łyżki mąki, dwie łyżki bułki i posiekaną pietruszkę.


6. Panieruję boczniaki, najpierw w jajku potem w mące.


7. Boczniaki smażę na rumiano.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz