Witam,
zapraszam na nie tylko odświętne ciasto.
Będziecie potrzebować:
- 1 kg mielonego twarogu,
- 200 gram miękkiego masła,
- sześć jajek,
- jedna szklanka cukru,
- jedna łyżeczka cukru waniliowego,
- jedna łyżeczka przyprawy do sernika.
Wykonanie:
1. Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy i przyprawę do sernika wsypuję do miski.
2. Oddzielam białka od żółtek.
3. Ucieram na jasną, puszystą masę masło z cukrem.
4. Dorzucam żółtka do masy cukrowej.
5. Dokładnie ucieram.
6. Dokładam po łyżce twarogu.
7. Masa musi być jednolita.
8. Teram delikatnie dokładam ubite na sztywno białka.
9. Mieszam łyżką.
10. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na jedną godzinę.
Uwaga! Nie otwieram piekarnika ani w trakcie pieczenia, ani po, do momentu aż sernik zupełnie ostygnie. Najlepiej zostawić w wyłączonym piekarniku na noc.
Smacznego!
Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz