poniedziałek, 20 stycznia 2014

Burito

Witam,
zapraszam na danie kuchni meksykańskiej.


Będziecie potrzebować:

- mięso mielone wołowe (260 gram),
- pół papryki,
- cebula czerwona,
- kukurydza konserwowa,
- fasola czerwona,
- pomidory krojone w puszce,
- kminek mielony,
- papryka słodka i chilli,
- ser żółty tarty,
- sól i pieprz,
- gotowe wrapy.


Wykonanie:

1. Mięso przyprawiam solą, pieprzem, połową łyżeczką chilli i po łyżeczce słodkiej papryki i kminku.


2. Wkładam ja na suchą patelnię. Rozdrabniam, smażę dokładnie mieszając.


3. W między czasie kroję cebulę w piórka.


4. A paprykę w krótkie słupki.


5. Kukurydzę i fasolę odsączam do miseczki.


6. Do usmażonego mięsa wrzucam cebulę i paprykę. Smażę 10 minut często mieszając.


7. Wlewam całą puszkę pomidorów. Duszę, aż pomidory mocno nie odparują.


8. Dorzucam kukurydzę i fasolę. Duszę jeszcze kilka minut.


9. Jeszcze ciepłe mięso układam na wrapach (na 4 sztukach).


10. Zawijam jak na zdjęciu.


11. Układam w formie do zapiekania.


12. Posypuję startym serem. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 10 minut.


Podaję z śmietaną 23% lub sosem z suszonych pomidorów. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz