Witam,
zapraszam na danie kuchni meksykańskiej.
Będziecie potrzebować:
- mięso mielone wołowe (260 gram),
- pół papryki,
- cebula czerwona,
- kukurydza konserwowa,
- fasola czerwona,
- pomidory krojone w puszce,
- kminek mielony,
- papryka słodka i chilli,
- ser żółty tarty,
- sól i pieprz,
- gotowe wrapy.
Wykonanie:
1. Mięso przyprawiam solą, pieprzem, połową łyżeczką chilli i po łyżeczce słodkiej papryki i kminku.
2. Wkładam ja na suchą patelnię. Rozdrabniam, smażę dokładnie mieszając.
3. W między czasie kroję cebulę w piórka.
4. A paprykę w krótkie słupki.
5. Kukurydzę i fasolę odsączam do miseczki.
6. Do usmażonego mięsa wrzucam cebulę i paprykę. Smażę 10 minut często mieszając.
7. Wlewam całą puszkę pomidorów. Duszę, aż pomidory mocno nie odparują.
8. Dorzucam kukurydzę i fasolę. Duszę jeszcze kilka minut.
9. Jeszcze ciepłe mięso układam na wrapach (na 4 sztukach).
10. Zawijam jak na zdjęciu.
11. Układam w formie do zapiekania.
12. Posypuję startym serem. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 10 minut.
Podaję z śmietaną 23% lub sosem z suszonych pomidorów. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz