piątek, 18 października 2013

Sznycle z kurczaka z boczkiem

Witam,
zapraszam na kurczaka z dodatkiem boczku.


Będziecie potrzebować:

- dwa sznycle (filety) z kurczaka,
- trzy plastry wędzonego boczku,
- sól i pieprz.


Wykonanie:

1. Boczek kroję w małą kostkę.


2. Obsmażam go na suchej patelni.

3. Odkładam łyżką cedzakową na spodeczek.

4. Dobrze by było, jakby boczek wypościł dość tłuszczu, ale w razie czego trzeba dolać łyżką oleju.


5. Na gorącą patelnię wkładam lekko rozdrobnionego kurczaka. 
 

6. Solę i pieprzę.

7. Przewracam czasem na drugą stronę. Pilnuję żeby się przyrumieniły, nie przypaliły.

 8. Pod koniec smażenia sznycli wrzucam do nich na patelnię podsmażony boczek. Czekam, aż się zagrzeje.


Filety wyjmuję na talerz i od razu podaję. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz