czwartek, 10 października 2013

Ostry sos deserowy

Witam,
zapraszam na doskonały dodatek do mięs.


Będziecie potrzebować:

- dwie łyżki majonezu,
- łyżka keczupu pikantnego,
- łyżka śmietanki 30%,
- ząbek czosnku,
- mały kawałek pora,
- gałązka świeżej pietruszki,
- sól i pieprz,
- ostra papryka.

Wykonanie:

1. Posiekaną pietruszkę, zmiażdżony czosnek oraz sól i pieprz wrzucam do miseczki, mieszam.


2. Dokładam drobno posiekany por i dużą szczyptę papryki. Mieszam.

3. Dokładam keczup. 


4. Dokładam też majonez.

5. Dolewam śmietankę i mieszam bardzo intensywnie.

Sos idealnie pasuje do wrapów, burgerów i kotletów wieprzowych. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz