Witam,
zapraszam na prostą, acz złożoną wersję makaronu.
Będziecie potrzebować:
- makaron spaghetti,
- mozzarella 125 gram,
- 1 łyżka serka twarogowego (Philadelphia),
- ser gorgonzola,
- dwa plasterki sera żółtego,
- sól i pieprz,
- 150 ml białego wina,
- dwa pory,
- po trze łyżki śmietanki 12 % i jogurtu naturalnego.
Wykonanie:
1.Pory kroję w niezbyt drobne kawałki.
2. Rozgrzewam oliwę.
3. Wrzucam pory i duszę aż zmiękną ale nie zbrązowieją.
4. Zalewam je winem i duszę jeszcze 5 minut.
5. Dolewam jogurt i śmietankę. Mieszam.
6. Dokładam serek Philadelphia i pokrojoną mozzarellę.
7. Następnie dokładam pokruszoną gorgonzolę.
8. Potem dokładam porwane plasterki żółtego sera.
9. Całość doprawiam pieprzę i odrobiną soli.
Podgrzewam lekko i podaję z gotowanym, ciepłym makaronem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz