niedziela, 29 września 2013

Makaron z serem

Witam,
zapraszam na prostą, acz złożoną wersję makaronu.


Będziecie potrzebować:

- makaron spaghetti,
- mozzarella 125 gram,
- 1 łyżka serka twarogowego (Philadelphia),
- ser gorgonzola,
- dwa plasterki sera żółtego,
- sól i pieprz,
- 150 ml białego wina,
- dwa pory,
- po trze łyżki śmietanki 12 % i jogurtu naturalnego.


Wykonanie:

1.Pory kroję w niezbyt drobne kawałki.


2. Rozgrzewam oliwę.

3. Wrzucam pory i duszę aż zmiękną ale nie zbrązowieją.

4. Zalewam je winem i duszę jeszcze 5 minut.

5. Dolewam jogurt i śmietankę. Mieszam.

6. Dokładam serek Philadelphia i pokrojoną mozzarellę.


7. Następnie dokładam pokruszoną gorgonzolę.

8. Potem dokładam porwane plasterki żółtego sera.

9. Całość doprawiam pieprzę i odrobiną soli.

Podgrzewam lekko i podaję z gotowanym, ciepłym makaronem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz