piątek, 27 września 2013

Hot-dogi na dwa sposoby

Witam,
zapraszam na amerykańskie ciepłe psy.


Będziecie potrzebować:

- bułki na hot-dogi,
- pomidor,
- cebula,
- sałata,
- cebulka prażona,
- parówki,
- kiełbasa,
- sałatka szwedzka,
- ketchup, musztarda,
- sos czosnkowy,


Wykonanie:

1. Na patelni podgrzewaj trochę oliwy. Wrzucam połówkę pokrojonej cebuli. Blanszuję.


2. Dokładam pokrojoną w paski długości około 5 cm kiełbasę. Zagrzewam.


3. Parówki podgrzewam w garnku.


4. Bułki lekko rozkrawam, wkładam na chwilę do ciepłego piekarnika.


5. Do ugrzanej bułki wkładam parówkę, i różne warzywa.


6. Do drugiej bułki wkładam kiełbasę z patelni i również różne warzywa.


Do hot-dogów wlewam zależnie od nastroju, ketchup, musztardę lub sos czosnkowy. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz