Witam,
zapraszam na typowy polski piątkowy obiad.
Będziecie potrzebować:
- 250 gram filetów z dowolnej ryby,
- por,
- dwie cebule dymki,
- brokuł,
- sól i pieprz,
- pomysł na … rybę w sosie śmietanowo-koperkowym,
- 50 ml śmietanki 12 %,
- oliwa z oliwek (u mnie cytrynowa).
- świeży tymianek.
Wykonanie:
1. Pomysł na... gotuję wg przepisu na opakowaniu.
2. Filety osuszam. Jeśli są mrożone to rozmrażam je przez noc.
3. Kroję filety na drobniejsze kawałki, Solę i pieprzę z obu stron.
4. Rybę odstawiam na kilka minut.
5. Następnie lekko obsmażam filety na oliwie cytrynowej.
6. Pora kroję w plasterki.
7. Cebule również kroję w plasterki.
8. Brokuł rozdzielam na mniejsze różyczki.
9. Mieszam wszystkie warzywa w naczyniu do zapiekania.
10. Do warzyw wkładam podsmażoną rybę.
11. Zalewam wszystko pomysłem na...
12. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piekę 20 - 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz