środa, 19 czerwca 2013

Szaszłyki z kurczaka

Witam,
zapraszam na małe grillowanie w kuchni.




Będziecie potrzebować:

- pierś kurczaka,
- papryka,
- cukinia,
- pieczarki,
- cebula,
- tarty zółty ser,
- sól, pieprz, ostra papryka, curry.


Wykonanie:

1. Pierś kurczaka kroję w kostkę o boku około 3 cm.


2. Posypuję wszystkimi przyprawami.


3. Cebulę kroję w krążki.


4. Paprykę kroję w kwadraty o boku 3 cm.


5. Cukinię kroję w plastry.


6. Na szpadki do szaszłyków nadziewam w przeróżnej kolejności, kurczaka, cukinię, cebulę, paprykę i pieczarki.


7. Szaszłyki układam na kratce do pieczemia, rozgrzewam piekarnik do 180 stopni C.


8. Szaszłyki posypuję startym serem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 25 - 30 minut.


Szaszłyki cudownie smakują ze zwyczajną musztardą, jedzone z zapałem, na balkonowym krzesełku.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz