Witam,
zapraszam na małe grillowanie w kuchni.
Będziecie potrzebować:
- pierś kurczaka,
- papryka,
- cukinia,
- pieczarki,
- cebula,
- tarty zółty ser,
- sól, pieprz, ostra papryka, curry.
Wykonanie:
1. Pierś kurczaka kroję w kostkę o boku około 3 cm.
2. Posypuję wszystkimi przyprawami.
3. Cebulę kroję w krążki.
4. Paprykę kroję w kwadraty o boku 3 cm.
5. Cukinię kroję w plastry.
6. Na szpadki do szaszłyków nadziewam w przeróżnej kolejności, kurczaka, cukinię, cebulę, paprykę i pieczarki.
7. Szaszłyki układam na kratce do pieczemia, rozgrzewam piekarnik do 180 stopni C.
8. Szaszłyki posypuję startym serem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 25 - 30 minut.
Szaszłyki cudownie smakują ze zwyczajną musztardą, jedzone z zapałem, na balkonowym krzesełku.
Smacznego!
Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz