piątek, 17 maja 2013

Herbata jabłkowa z cynamonem

Witam,
zapraszam na herbatę przepełnioną aromatem ciepłego jabłecznika.


Będziecie potrzebować:

- herbata czarna liściasta,
- suszone jabłka,

- suszona skórka pomarańczowa,

- goździki,

- cynamon,

- rodzynki,

- cukrowe perełki.


Wykonanie:

1. Do miseczki wsypuję 10 goździków, 20 rodzynek, pół łyżeczki cynamonu oraz 10 gram pokrojonej drobno skórki pomarańczowej.

2. Suszone jabłka kroję na kosteczkę i wrzucam do miseczki. Jabłek ma być tyle, aby wszystko w miseczce ważyło 25 gram.

3. Dosypuję do tego 25 gram herbaty i garść cukrowych dodatków.

4. Mieszam dokładnie i wsypuję do foliowego woreczka.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz