Witam,
zapraszam do zrobienia delikatnego, prawdziwego sosu tatarskiego.
Będziecie potrzebować:
- majonez,
- jogurt naturalny,
- pieczarki marynowane,
- ogórki konserwowe,
- musztarda,
- cebula.
Wykonanie:
1. Cebulę drobno siekam.
2. Około 10 pieczarek kroję w kosteczkę.
3. Około 10 ogóreczków kroję również w kosteczkę.
4. Wszystkie warzywa wrzucam do miseczki i dodaję dwie kopiaste łyżki majonezu.
5. Do tego dodaję łyżkę jogurtu i 1/3 łyżeczki musztardy.
6. Rozcieńczam sos 5 łyżkami zalewy z ogórków. Dodaję sól i pieprz do smaku.
Sos tatarski doskonale pasuje do wędlin oraz dań z warzyw.
Smacznego!
Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz