piątek, 17 maja 2013

Sos tatarski

Witam,
zapraszam do zrobienia delikatnego, prawdziwego sosu tatarskiego.



Będziecie potrzebować:

- majonez,
- jogurt naturalny,
- pieczarki marynowane,
- ogórki konserwowe,
- musztarda,
- cebula.


Wykonanie:

1. Cebulę drobno siekam.


2. Około 10 pieczarek kroję w kosteczkę.


3. Około 10 ogóreczków kroję również w kosteczkę.


4. Wszystkie warzywa wrzucam do miseczki i dodaję dwie kopiaste łyżki majonezu.


5. Do tego dodaję łyżkę jogurtu i 1/3 łyżeczki musztardy.


6. Rozcieńczam sos 5 łyżkami zalewy z ogórków. Dodaję sól i pieprz do smaku.


Sos tatarski doskonale pasuje do wędlin oraz dań z warzyw. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz