wtorek, 19 maja 2020

Bigos z młodej kapusty

Witam,
zapraszam na wiosenną nowalijkę.


Będziecie potrzebować:

- pół młodej kapusty,
- mała młoda marchew,
- 100 g kiełbasy,
- cebula,
- koperek,
- szklanka rosołu,
- sól i pieprz,
- oliwa.


Wykonanie:

1. Na rozgrzaną oliwę wrzucam posiekaną cebulę.


2. Do zblanszowanej cebuli wrzucam pokrojoną w plasterki kiełbasę.


3. Oraz półplasterki obranej marchewki.Chwilę smażę razem często mieszając.


4. Dorzucam pokrojoną w kostką kapustę.


5. Zalewam rosołem.


6. Solę i pieprzę. Duszę 20 minut pod przykryciem często mieszając.


7. Po tym czasie dorzucam posiekany koperek, duszę jeszcze 5 minut bez przykrycia.


Bigos można odgrzewać kilka razy.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz