Witam,
zapraszam na wiosenną nowalijkę.
Będziecie potrzebować:
- pół młodej kapusty,
- mała młoda marchew,
- 100 g kiełbasy,
- cebula,
- koperek,
- szklanka rosołu,
- sól i pieprz,
- oliwa.
Wykonanie:
1. Na rozgrzaną oliwę wrzucam posiekaną cebulę.
2. Do zblanszowanej cebuli wrzucam pokrojoną w plasterki kiełbasę.
3. Oraz półplasterki obranej marchewki.Chwilę smażę razem często mieszając.
4. Dorzucam pokrojoną w kostką kapustę.
5. Zalewam rosołem.
6. Solę i pieprzę. Duszę 20 minut pod przykryciem często mieszając.
7. Po tym czasie dorzucam posiekany koperek, duszę jeszcze 5 minut bez przykrycia.
Bigos można odgrzewać kilka razy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz