wtorek, 30 maja 2017

Bułeczki na śniadaniowy piknik

Witam,
zapraszam na piknik pod gruszą.


Będziecie potrzebować:

- bułki "szwedki",
- majonez,
- musztarda,
- jogurt naturalny,
- ser ricotta,
- dwa jajka,
- sól i pieprz,
- szczypiorek,
- rzodkiewki,
- koperek,
- bazylia,
- zielona pietruszka.


Wykonanie:

1. Siekam szczypiorek, dzielę na pół, wrzucam do dwóch misek.


2. Do miseczki nr 1 dorzucam posiekaną pietruszkę.


3. oraz posiekaną bazylię.


4. Do tej samej miseczki wkładam dwie łyżki jogurtu naturalnego.


5. łyżkę majonezu,


6. i trzy łyżka sera ricotta.


7. Do drugiej miseczki drobno wkrawam oba ugotowane na twardo jajka, łyżeczkę musztardy i łyżkę majonezu. Solę, pieprzę i mieszam.


8. Pastę z serkiem ricotta przekładam do zamykanego pudełeczka, dodaję jeszcze kilka plasterków rzodkiewek, zamykam.


9. Pastę jajeczną posypuję koperkiem i również zamykam w drugim pudełeczku.


10. Z bułek wycinam wierzchy.


Wszystko pakuję do koszyka na piknik pod chmurką.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz