Witam,
zapraszam na piknik pod gruszą.
Będziecie potrzebować:
- bułki "szwedki",
- majonez,
- musztarda,
- jogurt naturalny,
- ser ricotta,
- dwa jajka,
- sól i pieprz,
- szczypiorek,
- rzodkiewki,
- koperek,
- bazylia,
- zielona pietruszka.
Wykonanie:
1. Siekam szczypiorek, dzielę na pół, wrzucam do dwóch misek.
2. Do miseczki nr 1 dorzucam posiekaną pietruszkę.
3. oraz posiekaną bazylię.
4. Do tej samej miseczki wkładam dwie łyżki jogurtu naturalnego.
5. łyżkę majonezu,
6. i trzy łyżka sera ricotta.
7. Do drugiej miseczki drobno wkrawam oba ugotowane na twardo jajka, łyżeczkę musztardy i łyżkę majonezu. Solę, pieprzę i mieszam.
8. Pastę z serkiem ricotta przekładam do zamykanego pudełeczka, dodaję jeszcze kilka plasterków rzodkiewek, zamykam.
9. Pastę jajeczną posypuję koperkiem i również zamykam w drugim pudełeczku.
10. Z bułek wycinam wierzchy.
Wszystko pakuję do koszyka na piknik pod chmurką.
Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz