Witam,
zapraszam na ekskluzywną zupę.
Będziecie potrzebować:
- marchewka z bulionu,
- 1/4 małej dyni,
- dwa ziemniaki,
- ser lazur,
- granat,
- sól i pieprz,
- dwa ząbki czosnku,
- szafran,
- imbir mielony,
- pietruszka zielona.
Wykonanie:
1. Ziemniaki obieram, kroję w drobne kawałki, wrzucam do garnka.
2. Do tego samego garnka wrzucaj obraną, wypestkowaną i pokrojoną dynię.
3. Do tego dodaję przekrojone ząbki czosnku.
4. Solę, pieprzę i posypuję szczyptą imbiru i szafranu.
5. Zalewam rosołem i gotuję 30 minut na średnim palniku. Zestawiam z kuchenki żeby zupa przestygła.
6. Przecieram ją blenderem, dokładam pokrojoną marchewkę i podgrzewam.
7. Do talerzy wsypuję po dwie łyżki ziaren z granatu, dwie łyżki pokruszonego sera lazur i po szczypcie zielonej pietruszki.
Zalewam gorącą zupą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz