sobota, 8 kwietnia 2017

Zupa dyniowa z granatem

Witam,
zapraszam na ekskluzywną zupę.


Będziecie potrzebować:

- marchewka z bulionu,
- 1/4 małej dyni,
- dwa ziemniaki,
- ser lazur,
- granat,
- sól i pieprz,
- dwa ząbki czosnku,
- szafran,
- imbir mielony,
- pietruszka zielona.


Wykonanie:

1. Ziemniaki obieram, kroję w drobne kawałki, wrzucam do garnka.


2. Do tego samego garnka wrzucaj obraną, wypestkowaną i pokrojoną dynię.


3. Do tego dodaję przekrojone ząbki czosnku.


4. Solę, pieprzę i posypuję szczyptą imbiru i szafranu.


5. Zalewam rosołem i gotuję 30 minut na średnim palniku. Zestawiam z kuchenki żeby zupa przestygła.


6. Przecieram ją blenderem, dokładam pokrojoną marchewkę i podgrzewam.


7. Do talerzy wsypuję po dwie łyżki ziaren z granatu, dwie łyżki pokruszonego sera lazur i po szczypcie zielonej pietruszki.


Zalewam gorącą zupą.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz