Witam,
zapraszam na zjawiskową czekoladę.
Będziecie potrzebować:
- czekolada gorzka,
- czekolada biała,
- migdały w płatkach,
- białe dekoracje cukiernicze.
Wykonanie:
1. Do garnka do gotowania na parze wkładam około 10 kostek połamanej białej czekolady.
2. Roztapiam ją dokładnie.
3. Czekoladę wylewam do malutkich foremek.
4. Wstawiam je do lodówki.
5. W tym samym garnku do gotowania rozpuszczam całą, połamaną gorzką czekoladę.
6. Smażoną skórkę pomarańczową kroję na drobniejsze części.
7. Gorzką czekoladę wylewam do prostokątnej foremki ( u mnie akurat po kiełkach).
8. Stukam lekko w każdą ściankę żeby czekolada się wyrównała i odstawiam do przestygnięcia
9. Do przestygniętej, ale jeszcze nie twardej gorzkiej czekolady przekładam zastygnięte już kształty z białej czekolady.
10. Posypuję smażoną skórką pomarańczową.
11. Do tego dodaję jeszcze płatki migdałów.
12. Oraz trochę dekoracji cukierniczych.
Wstawiam ją jeszcze do lodówki, by do końca stężała.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz