piątek, 14 kwietnia 2017

Czekolada Dla Mamy

Witam,
zapraszam na zjawiskową czekoladę.


Będziecie potrzebować:

- czekolada gorzka,
- czekolada biała,
- migdały w płatkach,
- białe dekoracje cukiernicze.


Wykonanie:

1. Do garnka do gotowania na parze wkładam około 10 kostek połamanej białej czekolady.


2. Roztapiam ją dokładnie.


3. Czekoladę wylewam do malutkich foremek.


4. Wstawiam je do lodówki.


5. W tym samym garnku do gotowania rozpuszczam całą, połamaną gorzką czekoladę.


6. Smażoną skórkę pomarańczową kroję na drobniejsze części.


7. Gorzką czekoladę wylewam do prostokątnej foremki ( u mnie akurat po kiełkach).


8. Stukam lekko w każdą ściankę żeby czekolada się wyrównała i odstawiam do przestygnięcia


9. Do przestygniętej, ale jeszcze nie twardej gorzkiej czekolady przekładam zastygnięte już kształty z białej czekolady.




11. Do tego dodaję jeszcze płatki migdałów.


12. Oraz trochę dekoracji cukierniczych.


Wstawiam ją jeszcze do lodówki, by do końca stężała.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz