piątek, 8 kwietnia 2016

Kotlety mielone z kaparami i serem

Witam,
zapraszam na nietypowe kotleciki.


Będziecie potrzebować:

- 300 gram mięsa mielonego,
- jajko,
- duża cebula dymka,
- sól i pieprz,
- ser Gran Primo,
- ser Mazdamer,
- bułka tarta,
- ząbek czosnku,
- koperek,
- kapary.


Wykonanie:

1. Do blendera wrzucam koperek, obrany ząbek czosnku i całe jajko.


2. Dorzucam obraną cebulę, trzy łyżki kaparów oraz sól i pieprz. Mielę.


3. Do dużej miski wkładam mięso mielone, 25 gram sera Gran Primo i wylewam mieszankę z blendera.


4. Dolewam 30 ml zimnej wody. Mieszam dokładnie.


5. W każdego kotlecika wkładam w środek 1/4 plasterka sera Mazdamer.


6. Kotleciki panieruję w bułce tartej.


7. Smażę na ciemnozłoty kolor. 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz