poniedziałek, 12 października 2015

Kurczak w serze i werbenie cytrynowej

Witam,
zapraszam na kurczaka w śmietanie.


Będziecie potrzebować:

- dwie piersi z kurczaka,
- sól i pieprz,
- dwie cebule dymki,
- dwa ząbki czosnku,
- 125 ml śmietanki 12 %,
- ser żółty (trzy plastry),
- lubczyk,
- werbena cytrynowa (może być suszona).


Wykonanie:

1. Na rozgrzanej oliwie smażę cebulkę pokrojoną w krążki.


2. Dodaję czosnek pokrojony w cienki plastry. Chwilę smażę razem.


3. Dodaję piersi kurczaka pokrojone w mniejsze kawałki.


4. Przyprawiam solą i pieprzem. Smażę 10 minut.


5. Wlewam śmietankę.


6. Posypuję lubczykiem i werbeną.


7. Dodaję pokrojony drobno ser żółty.


Smażę jeszcze kilka minut często mieszając.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz