Witam,
zapraszam na zupę na cały rok.
Będziecie potrzebować:
- 250 gram pieczarek,
- bulion,
- sól i pieprz,
- lubczyk,
- zielona pietruszka,
- marchew (z bulionu),
- szczypiorek,
- śmietana 22 %,
- śmietanka 12 %.
Wykonanie:
1. Bulion przelewam do garna i stawiam na palnik. Dorzucam do niego lubczyk i posiekany szczypiorek.
2. Dokładam marchewkę i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotuję 10 minut.
3. W miseczce mieszam dwie łyki śmietan 22 % z dwiema łyżkami śmietanki 12%, solą i pieprzem.
4. Łyżką dolewam zupę z garnka do miseczki. Gdy będzie już pełna, przelewam masę śmietanową do gotującej zupy i wyłączam palnik.
Dekoruję zieloną pietruszką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz