wtorek, 14 kwietnia 2015

Zupa pieczarkowa

Witam,
zapraszam na zupę na cały rok.


Będziecie potrzebować:

- 250 gram pieczarek,
- bulion,
- sól i pieprz,
- lubczyk,
- zielona pietruszka,
- marchew (z bulionu),
- szczypiorek,
- śmietana 22 %,
- śmietanka 12 %.


Wykonanie:

1. Bulion przelewam do garna i stawiam na palnik. Dorzucam do niego lubczyk i posiekany szczypiorek.


2. Dokładam marchewkę i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotuję 10 minut.


3. W miseczce mieszam dwie łyki śmietan 22 % z dwiema łyżkami śmietanki 12%, solą i pieprzem.


4. Łyżką dolewam zupę z garnka do miseczki. Gdy będzie już pełna, przelewam masę śmietanową do gotującej zupy i wyłączam palnik.


Dekoruję zieloną pietruszką.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz