Witam,
zapraszam na burgery ze wszystkim.
Będziecie potrzebować:
- 400 gram mięsa mielonego wołowego,
- ser w plastrach,
- boczek w plastrach,
- olej,
- jajko,
- sól i pieprz,
- musztarda,
- papryczka chilli,
- sałata,
- ogórek,
- pomidor,
- papryka,
- cebula czerwona,
- pietruszka zielona,
- ser żółty tarty,
- bułka tarta,
- bułki do burgerów.
Wykonanie:
1. Do miski wkładam mięso, pół posiekanej cebuli, posiekane chilli bez pestek, garść zielonej pietruszki, dwie łyżki bułki tartej, łyżeczkę musztardy oraz sól i pieprz. Mieszam.
2. Dolewam 50 ml zimnej wody.
3. Dosypuję 25 gram tartego sera.
4. Wbijam też jajko. Mieszam bardzo starannie.
5. Rozdzielam na cztery kotlety. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 30 minut.
6. Boczek obsmażam w głębokim oleju.
7. Warzywa kroję na plasterki, paprykę w cienkie paski a sałatę rwę w drobniejsze części.
8. Układam w bułce do burgerów w dowolnej kolejności, przekładając kotleta serem w plastrach, boczkiem i sosem czosnkowym albo do sosem burgerów.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz