piątek, 13 marca 2015

Zupa kukurydziana

Witam,
zapraszam na amerykańską zupę.

Będziecie potrzebować:

- puszka kukurydzy,
- sól i pieprz,
- bulion,
- dwa ziemniaki,
- cebula,
- marchewka (z bulionu),
- śmietana,
- koperek,
- chilli,
- kurkuma.


Wykonanie:

1. Do zimnego bulionu wrzucam pokrojone ziemniaki. Wstawiam na palnik.


2. Dokładam pokrojoną cebulę.


3. Wrzucam też połowę puszki kukurydzy. Gotuję 25 minut.


4. Trochę przestygniętą zupę mielę końcówką blendera na jednolitą masę.


5. Dorzucam marchewkę i pozostałe pół puszki kukurydzy.


6. Dosypuję pieprz, sól i kurkumę. Gotuję 10 minut.


7. Do gorącej zupy wrzucam posiekany koperek.


Gotową zupę przyprawiam chilli.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz