środa, 21 stycznia 2015

Kotlety schabowe cieście nie-naleśnikowym

Witam,
zapraszam na domowy obiad.


Będziecie potrzebować:

- schab wieprzowy (cztery gotowe kotlety),
- sól i pieprz,
- 200 gram migdałów,
- płatki owsiane,
- mąka kukurydziana,
- zielona pietruszka,
- szklanka mleka,
- jajko,
- suszony kwiat jaśminu.


Wykonanie:

1. W blenderze mielę po sześć łyżek migdałów i płatków owsianych.


2. Jajko mieszam z mlekiem.


3. Wsypuję do niego mieszankę migdałową.


4. Dosypuję trochę pietruszki, szczyptę suszu  i sól. Mieszam.


5. Dosypuję po łyżce mąki kukurydzianej do momentu, aż ciasto będzie miało konsystencję śmietany.


6. Kotlety solę i pieprzę, odstawiam na kilka minut.


7. Roztłukuję bardzo cienko.


8. Wkładam w ciasto, obtaczam z obu stron.


9. Smażę na rozgrzanym tłuszczu aż będą ciemno - złote.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz