Witam,
zapraszam na domowy obiad.
Będziecie potrzebować:
- schab wieprzowy (cztery gotowe kotlety),
- sól i pieprz,
- 200 gram migdałów,
- płatki owsiane,
- mąka kukurydziana,
- zielona pietruszka,
- szklanka mleka,
- jajko,
- suszony kwiat jaśminu.
Wykonanie:
1. W blenderze mielę po sześć łyżek migdałów i płatków owsianych.
2. Jajko mieszam z mlekiem.
3. Wsypuję do niego mieszankę migdałową.
4. Dosypuję trochę pietruszki, szczyptę suszu i sól. Mieszam.
5. Dosypuję po łyżce mąki kukurydzianej do momentu, aż ciasto będzie miało konsystencję śmietany.
6. Kotlety solę i pieprzę, odstawiam na kilka minut.
7. Roztłukuję bardzo cienko.
8. Wkładam w ciasto, obtaczam z obu stron.
9. Smażę na rozgrzanym tłuszczu aż będą ciemno - złote.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz