Witam,
zapraszam na lodowe orzeźwienie.
Będziecie potrzebować:
- 300 ml śmietanki 30%,
- 30 gram gorzkiej czekolady,
- 1 łyżka syropu (u mnie Toffi),
- 100 gram gniazdek bezowych.
Wykonanie:
1. Ucieram czekoladę na drobnej tarce.
2. Śmietankę wlewam do dużej miski.
3. Ubijam, aż będzie gęsta, ale niezbyt sztywna.
4. Do śmietanki wlewam syrop
5. i dodaję czekoladę.
6. Następnie dodaję bardo drobno pokruszone bezy. Mieszam delikatnie.
7. Wykładam keksówkę dużym kawałkiem foli.
8. Wykładam masę śmietanową, ubijając łopatką.
9. Okrywam masę wystającymi kawałkami foli. Chowam do zamrażalnika na całą noc.
Gotowy torcik kroję w dowolne formy i dekoruję truskawkami.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz