Witam,
zapraszam do zrobienia całkiem łatwej soli czosnkowej, która stanie się doskonałym dodatkiem do wielu dań.
Będziecie potrzebować:
- sól,
- czosnek,
- bazylię, tymianek, majeranek.
Wykonanie:
1. Obrany czosnek (u mnie 3 ząbki ale można dać nawet 7) oraz po łyżce bazylii, tymianku i majeranku wrzucam do blendera.
2. Mielę to bardzo dokładnie.
3. Dokładnie mieszam z trzema łyżkami soli kuchennej. Następnie wysypuję mieszankę na blachę na papier do pieczenia.
4. Suszę przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 50 stopni C. Czasem mieszam.
Sól czosnkowa doskonale nadaje się do różnego mięs oraz do sałatek z pikantnymi dodatkami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz