Witam,
zapraszam do spróbowanie oliwy czosnkowej.
Będziecie potrzebować:
- czosnek,
- oliwa z oliwek.
Wykonanie:
1. Czosnek obieram, kilka ząbków zostawiam w całości a kilka kroję w plastry około 5mm.
2. Do starannie wyparzonej i bezwzględnie wysuszonej buteleczki wrzucam czosnek.
3. Zalewam czosnek oliwą.
4. Oliwę odstawiam na 48h do szafki. Po tym czasie oliwę wystawiam na okno w kuchni.
Oliwa
z oliwek zyskuje coraz większą popularność. Nie wyobrażamy sobie
bukietu sałatki obiadowej bez choćby kilku kropel orzeźwiającej oliwy.
Nie wszyscy wiedzą, że smakową oliwę można łatwo przygotować samemu w domu.
Oliwa czosnkowa doskonale pasuje do zapiekanek z kiełbasą, smażonych kotletów z piersi kurczaka oraz sałatki z kalafiora.
Ale wierzę, że znajdziecie dla niej inne sposoby zastosowania.
Smacznego!
Ale wierzę, że znajdziecie dla niej inne sposoby zastosowania.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz