czwartek, 25 września 2025

Sos tatarski light

Witam,

zapraszam na lżejszą wersję znanego sosu.

Będziecie potrzebować:

- ogóreczki konserwowe klasyczne,

- grzybki marynowane w occie,

- koperek,

- cebula,

- małe opakowanie skyru,

- majonez,

- sól i pieprz.



Wykonanie:

1. W blenderze umieszczam dużą garść koperku i obraną cebulę.


2. Odsączam grzybki bardzo dokładnie.


3. Dorzucam je do blendera razem z gorczycą i pieprzem, w których się marynowały.


4. Pół słoiczka ogóreczków również odsączam.


5. Również dorzucam do blendera.


6. Mielę pulsacyjnie.


7. Do miski wrzucam skyr i łyżkę majonezu.


8. Warzywa dokładam do miski. Solę i pieprzę według uznania. Mieszam.


Wstawiam do lodówki na parę godzin.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz