Witam,
zapraszam na danie koreańskie.
Będziecie potrzebować:
- 250 g cebuli,
- 125 ml wody,
- 150 ml octu białego,
- 125 ml sosu sojowego,
- 125 g cukru trzcinowego,
- sezam,
- chili.
Wykonanie:
1. Do garnka wlewam wodę.
2. Dodaję do tego ocet.
5. Zagotowuję cały sos czasem mieszając.
6. Cebulki przekrawam na pół. Układam ciasno w słoiku.
7. Zasypuję je połową łyżeczki chili.
8. I całą łyżeczką sezamu.
9. Zalewam przestygniętym już sosem do samego brzegu słoika.
10. Odstawiam słoik na do góry nogami na dobę w temperaturze pokojowej.
11. po tym czasie wstawiam słoik do lodówki.
Cebulki są dobre do tygodnia po przygotowaniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz