czwartek, 4 kwietnia 2024

Marynowana cebula Yangpa Jangajji

Witam,
zapraszam na danie koreańskie.

Będziecie potrzebować:
- 250 g cebuli,
- 125 ml wody,
- 150 ml octu białego,
- 125 ml sosu sojowego,
- 125 g cukru trzcinowego,
- sezam,
- chili.


Wykonanie:

1. Do garnka wlewam wodę.


2. Dodaję do tego ocet.


3. i sos sojowy.


4. Odmierzam cukier.


5. Zagotowuję cały sos czasem mieszając.


6. Cebulki przekrawam na pół. Układam ciasno w słoiku.


7. Zasypuję je połową łyżeczki chili.


8. I całą łyżeczką sezamu.


9. Zalewam przestygniętym już sosem do samego brzegu słoika.


10. Odstawiam słoik na do góry nogami na dobę w temperaturze pokojowej.


11. po tym czasie wstawiam słoik do lodówki.



 Cebulki są dobre do tygodnia po przygotowaniu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz