środa, 29 marca 2023

Zupa Miso-shiru

 Witam,

zapraszam na tradycyjną japońską zupę.

Będziecie potrzebować:

- litr bulionu warzywnego,

- makaron ryżowy,

- makaron ryżowy,

- grzybki mun,

- marynowana tykwa,

- sól pieprz,

- szczypior,

- pasta miso.


Wykonanie:

1. Do zimnego bulionu wrzucam dwie łyżki grzybków mun. Lekko solę i mocno pieprzę. Podpalam palnik.


2. Zagotowuję. Dorzucam białe części szczypioru i dwie łyżki tykwy.


3. Dokładam czubatą łyżkę pasty miso. Znowu zagotowuję.


4. Do wyłączonej zupy wrzucam posiekaną zieloną część szczypiorku.


5. Makaron ryżowy gotuję według przepisu na opakowaniu.


Podaję zupę z gorącym makaronem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz