Witam,
zapraszam na pyszne podpłomyki.
Będziecie potrzebować:
- ciasto bazowe z przepisu TUTAJ,
- olej,
- śmietanka 12 %,
- jogurt naturalny,
- sól i pieprz,
- boczek wędzony parzony,
- cebula dymka,
- papryka czerwona,
- ser żółty w kawałku,
- zioła.
Wykonanie:
1. Odmierzam 50 ml śmietanki.
2. Dokładam do niej 50 gram jogurtu.
3. Oraz posiekane zioła.
4. Solę i pieprzę. Mieszam.
5. Sos śmietanowy odstawiam do lodówki.
6. Plastry boczku kroję na mniejsze kawałki. Obsmażam je we frytkownicy lub na patelni.
7. Na patelnię po boczku wrzucam pokrojoną paprykę.
8. Dorzucam pokrojoną cebulkę.
9. Z TEGO ciasta przygotuj cztery placki i rozłóż je na blachę do pieczenia, najlepiej na papier do pieczenia.
10. Posmaruj wcześniej przygotowanym sosem śmietanowym.
11. Wykładam na niego papryką z cebulką.
12. Układam na wierzchu po kilka kosteczek żółtego sera.
13. Posypuję usmażonym boczkiem.
14. Piekę w temperaturze 150 stopni C do momentu stopienia się sera (około 10 minut).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz