Witam,
zapraszam na pyszny gulasz.
Będziecie potrzebować:
- dwie piersi kurczaka,
- pół papryki,
- cebula,
- sól i pieprz,
- masło klarowane,
- oliwa,
- przecier pomidorowy,
- oregano,
- papryka słodka.
Wykonanie:
1. W garnku z grubym dnem rozgrzewam łyżkę oliwy i łyżkę masła klarowanego. Wrzucam na nie posiekaną cebulę.
2. Dodaję pokrojoną w kostkę paprykę.
3. Wrzucam pokrojonego w kostkę kurczaka.
4. Solę, pieprzę i posypuję oregano i odrobiną papryki.
5. Mieszam dość często, smażę aż cebula się nie zblanszuje.
6. Dodaję dwie łyżeczki przecieru pomidorowego i pół szklanki zimnej wody.
Zmniejszam palnik i gotuję czasem mieszając jeszcze 10 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz