poniedziałek, 5 lutego 2018

Gulasz drobiowy

Witam,
zapraszam na pyszny gulasz.


Będziecie potrzebować:

- dwie piersi kurczaka,
- pół papryki,
- cebula,
- sól i pieprz,
- masło klarowane,
- oliwa,
- przecier pomidorowy,
- oregano,
- papryka słodka.


Wykonanie:

1. W garnku z grubym dnem rozgrzewam łyżkę oliwy i łyżkę masła klarowanego. Wrzucam na nie posiekaną cebulę.


2. Dodaję pokrojoną w kostkę paprykę.


3. Wrzucam pokrojonego w kostkę kurczaka.


4. Solę, pieprzę i posypuję oregano i odrobiną papryki.


5. Mieszam dość często, smażę aż cebula się nie zblanszuje.


6. Dodaję dwie łyżeczki przecieru pomidorowego i pół szklanki zimnej wody.


Zmniejszam palnik i gotuję czasem mieszając jeszcze 10 minut. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz