Witam,
zapraszam na owoce morza.
Będziecie potrzebować:
- przegrzebki (nie mrożone!),
- sól i pieprz,
- oliwa,
- masło,
- czosnek,
- zielona pietruszka.
Wykonanie:
1. Na patelni rozgrzewam oliwę z masłem.
2. Dodaję pokrojony z plasterki ząbek czosnku. Smażę chwilę żeby czosnek się zblanszował.
3. Odgarniam czosnek na bok, wrzucam przegrzebki.
4. Przewracam na drugą stronę. Smażę nie dłużej niż 3 minuty z jednej strony.
5. Sole i pieprzę od strony już usmażonej.
6. Wrzucam posiekaną pietruszkę. Przewracam szybko kilkakrotnie, żeby przegrzebki się otoczyły.
Podaję od razu po przyrządzeniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz