Witam,
zapraszam na pyszne danie.
Będziecie potrzebować:
- makaron tagliatelle,
- trzy garście zielonego groszku,
- 200 gram fasolki szparagowej.
- czerwona cebula,
- sól i pieprz,
- dwa ząbki czosnku,
- 200 gram baczku,
- świeże zioła.
Wykonanie:
1. Boczek kroję na drobną kosteczkę, wrzucam na rozgrzaną patelnię.
2. Wrzucam posiekaną cebulę i roztarte ząbki czosnku. Smażę 5 minut.
3. Dosypuję fasolkę, duszę wszystko 7 minut.
4. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku.
5. Odlany makaron wrzucam na patelnię z boczkiem.
6. Posypuję dużą ilością ziół.
7. Dosypuję groszek, sól i pieprz. Smażę 5 minut często mieszając.
Makaron można odgrzewać nawet kilka razy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz