niedziela, 5 marca 2017

Makaron z fasolką i boczkiem

Witam,
zapraszam na pyszne danie.


Będziecie potrzebować:

- makaron tagliatelle,
- trzy garście zielonego groszku,
- 200 gram fasolki szparagowej.
- czerwona cebula,
- sól i pieprz,
- dwa ząbki czosnku,
- 200 gram baczku,
- świeże zioła.


Wykonanie:

1. Boczek kroję na drobną kosteczkę, wrzucam na rozgrzaną patelnię.


2. Wrzucam posiekaną cebulę i roztarte ząbki czosnku. Smażę 5 minut.


3. Dosypuję fasolkę, duszę wszystko 7 minut.


4. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku.


5. Odlany makaron wrzucam na patelnię z boczkiem.


6. Posypuję dużą ilością ziół.


7. Dosypuję groszek, sól i pieprz. Smażę 5 minut często mieszając.


Makaron można odgrzewać nawet kilka razy.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz