piątek, 24 marca 2017

Cordon Bleu

Witam,
zapraszam na kotlet szwajcarski drobiowy.


Będziecie potrzebować:

- dwie piersi kusze,
- ser,
- szynka,
- jajko,
- sól i pieprz,
- bułka tarta,
- mąka,
- płatki kukurydziane,
- olej do smażenia.


Wykonanie:

1. Piersi myję, okrawam z resztek tłuszczu. Nadkrawam kieszonkę wewnątrz. 


2. Solę i pieprzę również ad środka.


3. Układam kawałek szynki na kawałku sera.


4. Wkładam w kieszonkę w piersiach.


5. Zaszywam je nitką.


6. Obtaczam w mące i rozkłóconym jajku.


7. Następnie w bułce pomieszanej z pokruszonymi płatkami.


8. Wkładam na rozgrzany tłuszcz.


9. Podaję jeszcze gorące.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz