Witam,
zapraszam na kotlet szwajcarski drobiowy.
Będziecie potrzebować:
- dwie piersi kusze,
- ser,
- szynka,
- jajko,
- sól i pieprz,
- bułka tarta,
- mąka,
- płatki kukurydziane,
- olej do smażenia.
Wykonanie:
1. Piersi myję, okrawam z resztek tłuszczu. Nadkrawam kieszonkę wewnątrz.
2. Solę i pieprzę również ad środka.
3. Układam kawałek szynki na kawałku sera.
4. Wkładam w kieszonkę w piersiach.
5. Zaszywam je nitką.
6. Obtaczam w mące i rozkłóconym jajku.
7. Następnie w bułce pomieszanej z pokruszonymi płatkami.
8. Wkładam na rozgrzany tłuszcz.
9. Podaję jeszcze gorące.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz