piątek, 24 lutego 2017

Krem z kalafiora z koperkiem i czarnuszką

Witam,
zapraszam na lekko pikantny krem.


Będziecie potrzebować:

- bulion na skrzydełkach,
- kalafior,
- dwa ziemniaki,
- sól i pieprz,
- czarnuszka,
- sucha bułka,
- kilka listków mięty,
- koperek,
- kurkuma.


Wykonanie:

1. Bulion wstawiam na palnik, wrzucam do niego listki mięty.


2. Ziemniaki kroję w drobne cząstki.


3. Wrzucam do lekko już podgrzanego bulionu. Gotuję 15 minut.


4. Kalafior kroję na drobne części.


5. Wrzucam do gotującego się bulionu.


6. Po 15 minutach solę, pieprzę i posypuję kurkumą.


7. Bułkę kroję w kostkę 1x1 cm.


8. Mielę zupę blenderem.


9. Przecedzam ją przez sito i zagrzewam jeszcze raz.


Posypuję koperkiem i czarnuszką. Dorzucam grzanki z bułki.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz