Witam,
zapraszam na lekko pikantny krem.
Będziecie potrzebować:
- bulion na skrzydełkach,
- kalafior,
- dwa ziemniaki,
- sól i pieprz,
- czarnuszka,
- sucha bułka,
- kilka listków mięty,
- koperek,
- kurkuma.
Wykonanie:
1. Bulion wstawiam na palnik, wrzucam do niego listki mięty.
2. Ziemniaki kroję w drobne cząstki.
3. Wrzucam do lekko już podgrzanego bulionu. Gotuję 15 minut.
4. Kalafior kroję na drobne części.
5. Wrzucam do gotującego się bulionu.
6. Po 15 minutach solę, pieprzę i posypuję kurkumą.
7. Bułkę kroję w kostkę 1x1 cm.
8. Mielę zupę blenderem.
9. Przecedzam ją przez sito i zagrzewam jeszcze raz.
Posypuję koperkiem i czarnuszką. Dorzucam grzanki z bułki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz