poniedziałek, 12 grudnia 2016

Malinowy deser niczym chmurka

Witam,
zapraszam na malinowy deser najlepszy pod słońcem.


Będziecie potrzebować:

- śmietanka 30 % (250 ml),
- kruche bezy (50 gram),
- maliny (150 gram),
- posypka cukiernicza.


Wykonanie:

1. Do miseczki wrzucam 100 gram malin. Rozgniatam je dokładnie widelcem.


2. Śmietankę ubijam blenderem na sztywno.


3. Bezy rozbijam na drobne kawałeczki w moździerzu.


4. Rozbite bezy wrzucam do ubitej śmietanki. Delikatnie mieszam.


5. Do miseczek wkładam po 1/4 roztartych malin.


6. Na wierzch wkładam po 1/4 kremu śmietanowego.


7. Na wierzchu kremu znowu układam maliny.


8. A na koniec znowu układam krem.


9. Wierzch dekoruję pozostałymi malinami i dekoracją cukierniczą.


Zjadam szybko 😃
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz