Witam,
zapraszam na malinowy deser najlepszy pod słońcem.
Będziecie potrzebować:
- śmietanka 30 % (250 ml),
- kruche bezy (50 gram),
- maliny (150 gram),
- posypka cukiernicza.
Wykonanie:
1. Do miseczki wrzucam 100 gram malin. Rozgniatam je dokładnie widelcem.
2. Śmietankę ubijam blenderem na sztywno.
3. Bezy rozbijam na drobne kawałeczki w moździerzu.
4. Rozbite bezy wrzucam do ubitej śmietanki. Delikatnie mieszam.
5. Do miseczek wkładam po 1/4 roztartych malin.
6. Na wierzch wkładam po 1/4 kremu śmietanowego.
7. Na wierzchu kremu znowu układam maliny.
8. A na koniec znowu układam krem.
9. Wierzch dekoruję pozostałymi malinami i dekoracją cukierniczą.
Zjadam szybko 😃
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz