Witam,
zapraszam na bogate wrapy.
Będziecie potrzebować:
- gotowe wrapy,
- batat,
- pomidor,
- awokado,
- salami,
- fasola czerwona w puszce,
- jogurt naturalny,
- sól i pieprz,
- papryka ostra,
- kminek,
- zielona pietruszka,
- ser Gran Primo.
Wykonanie:
1. W osolonym wrzątku gotuję przez 15 minut obranego i pokrojonego na drobniejsze części batata.
2. Robię sos z dwóch łyżek jogurtu, dwóch łyżek tartego sera, ostrej papryki, kminku, soli i pieprzu.
3. Batata odcedzam i odparowuję. Ugniatam łyżką do puree.
4. Dodaję sos i jeszcze chwilę ugniatam.
5. Bataty rozcieram na czterech wrapach.
6. Odsączoną fasolę wsypuję do miski.
7. Dodaję garść posiekanej pietruszki zielonej.
8. Dodaję obranego i drobno pokrojonego pomidora (bez pestek).
9. Solę i pieprzę. Mieszam.
10. Rozkładam równomiernie na czerech wrapach.
11. Na każdego wkładam pokrojone w ćwiartki plasterki salami.
12. Dodaję małe kawałki obranego awokado.
13. Posypuję każdego wrapa dwoma łyżkami tartego sera.
14. Delikatnie składam na pół.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15 - 20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz