piątek, 6 maja 2016

Wrapy z batatem i awokado

Witam,
zapraszam na bogate wrapy.


Będziecie potrzebować:

- gotowe wrapy,
- batat,
- pomidor,
- awokado,
- salami,
- fasola czerwona w puszce,
- jogurt naturalny,
- sól i pieprz,
- papryka ostra,
- kminek,
- zielona pietruszka,
- ser Gran Primo.


Wykonanie:

1. W osolonym wrzątku gotuję przez 15 minut obranego i pokrojonego na drobniejsze części batata.


2. Robię sos z dwóch łyżek jogurtu, dwóch łyżek tartego sera, ostrej papryki, kminku, soli i pieprzu.


3. Batata odcedzam i odparowuję. Ugniatam łyżką do puree.


4. Dodaję sos i jeszcze chwilę ugniatam. 


5. Bataty rozcieram na czterech wrapach. 


6. Odsączoną fasolę wsypuję do miski. 


7. Dodaję garść posiekanej pietruszki zielonej. 


8. Dodaję obranego i drobno pokrojonego pomidora (bez pestek).


9. Solę i pieprzę. Mieszam.


10. Rozkładam równomiernie na czerech wrapach. 


11. Na każdego wkładam pokrojone w ćwiartki plasterki salami. 


12. Dodaję małe kawałki obranego awokado. 


13. Posypuję każdego wrapa dwoma łyżkami tartego sera.


14. Delikatnie składam na pół. 


Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15 - 20 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz