piątek, 29 stycznia 2016

Tureckie Kofty

Witam,
zapraszam na szablonowe tureckie kotlety.


Będziecie potrzebować:

- 500 gram mięsa mielonego wołowego,
- oliwa,
- sól i pieprz,
- białe wino, 
- cztery ząbki czosnku,
- przyprawa Kebab - Gyros firmy Prymat.


Wykonanie:

1. Do mięsa dodaję 50 ml zimniej wody.


2. Wsypuję dwie czubate łyżeczki przyprawy.


3. Dodaję przetarty czosnek,


4. oraz sól i pieprz.


5. Mięso mieszam bardzo dokładnie.


6. Nabijam mięso na patyczki do szaszłyków tak, jak na zdjęciu.


7. Smażę na rozgrzanej oliwie często odwracając.


Tureckie Kofty są dobre zarówno na ciepło, jak i nie zimno.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz