poniedziałek, 7 grudnia 2015

Gulasz z chorizo i z kawą

Witam,
zapraszam na nietypowy gulasz.


Będziecie potrzebować:

- jedna pętko kiełbasy chorizo,
- sól i pieprz,
- papryka,
- cebula,
- 120 ml kawy,
- pół puszki kukurydzy konserwowej,
- puszka pomidorów krojonych,
- marchewka,
- ząbek czosnku,
- oregano,
- chilli,
- kostka rosołku (opcjonalnie).


Wykonanie:

1. Kiełbasę chorizo kroję w cienkie talarki. Smażę na rozgrzanej patelni kilka minut.


2. Wyjmuję kiełbasę łyżką cedzakową.


3. Na wciąż gorącą patelnię wrzucam drobno posiekaną cebulę i marchewkę pokrojoną w cienkie słupki.


4. Po chwili dokładam przeciśnięty czosnek. 


5. Dokładam pokrojoną paprykę.


6. oraz odsączoną kukurydzę. Chwilę wszystko smażę.


7. Dokładam pomidory.


8. oraz wlewam kawę.


9. Solę, pieprzę, posypuję też oregano i papryką chilli. Gotuję 10 minut na wolnym ogniu.


10. Dokładam kiełbasę chorizo.


11. Gotuję jeszcze kilka minut.


W razie konieczności, dosalam już na talerzu lub dorzucam trochę kostki rosołowej.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz