wtorek, 4 sierpnia 2015

Piersi kurczaka z grilla

Witam,
zapraszam na pysznego grilla.


Będziecie potrzebować:

- dwie piersi z kurczaka,
- sól i pieprz,
- majonez,
- koperek,
- pietruszka zielona,
- papryka chilli.


Wykonanie:

1. Piersi kurczaka lekko rozbijam. Solę i pieprzę, odkładam na kilka minut.


2. Przygotowuję pudełko ze szczelnym wieczkiem.


3. Do pudełka wkładam po cztery łyżki majonezu i oliwy. Dodaję zioła i paprykę chilli. Solę i pieprzę odrobinę.


4. Wkładam do pudełka piersi z kurczaka. Zamykam pudełko i odstawiam na 24 godziny do lodówki. Czasem wyjmuję i potrząsam pudełkiem, żeby cały kurczak się obtoczył w majonezie.


5. Na drugi dzień wyjmuję kurczaka z marynaty prosto na grill.


Grilluję go po obu stronach do pożądanego koloru.
Podaję z grzankami i kukurydzą z grilla.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz