Witam,
zapraszam na zdrowe chipsy.
Będziecie potrzebować:
- świeży jarmuż,
- oliwa,
- sól,
- papryka słodka i ostra,
- chilli,
- lubczyk i pietruszka.
Wykonanie:
1. Jarmuż myję dokładnie w zimnej wodzie.
2. Rwę go na mniejsze części wyrywając ze środka łykowate trzpienie.
3. Zalewam je kilkoma łyżkami oliwy. Odstawiam na 10 minut.
4. Jarmuż wykładam równomiernie na blachę przykrytą papierem do pieczenia.
5. Całość solę. Na jedną ćwiartkę sypię obie papryki, na drugą zioła, na trzecią chilli a czwartą pozostawiam tylko posoloną.
6. Piekę w 150 stopniach C przez 5 - 7 minut.
Wyjmuję z piekarnika żeby wystygły.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz