poniedziałek, 17 sierpnia 2015

Szaszłyki mega excluzive

Witam,
zapraszam na szaszłyki drobiowe.


Będziecie potrzebować:

- dwie piersi z kurczaka,
- papryka,
- pomidor,
- cebula dymka,
- pieczarki,
- cukinia,
- małe ziemniaki,
- sól i pieprz,
- curry,
- przyprawa do grilla,
- sól ziołowa,
- oliwa,
- koperek.


Wykonanie:

1. Piersi kroję w kostkę 2 x 2 cm. Posypuję solą ziołową, pieprzem, curry i przyprawą do grilla. Wkładam na rozgrzany tłuszcz.


2. Smażę tylko chwilę, aż nie zmieni koloru. Odkładam z patelni.


3. Dolewam trochę oliwy. Wrzucam obrane, przekrojone na pół ziemniaki. Posypuję sola i pieprzem.


4. Smażę na dużym ogniu aż będą rumiane.


5. Dolewam trochę oliwy. Lekko podsmażam pieczarki.


6. Cebulę kroję w krążki.


7. Paprykę kroję w kwadraty 2 x 2 cm.


8. Cukinię kroję w centymetrowe plastry. Wykrawam gniazda nasienne.


9. Pomidora kroję na małe kawałki. Usuwam pestki.


10. Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie mięso, grzyby i warzywa. Układam szaszłyki na ruszcie.


11. Posypuję posiekanym koperkiem, solę ziołową i pieprzem.


Wstawiam Do piekarnika z funkcją grilla nagrzanego do 180 stopni C na 15 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz