Witam,
zapraszam do spróbowania nowej wersji panierki.
Będziecie potrzebować:
- bułka tarta,
- 60 gram sera Gran Primo,
- 60 gram płatków migdałów,
- sól i pieprz,
- jajko,
- gałka muszkatołowa,
- dowolne warzywa.
Wykonanie:
1. Warzywa gotuję al'dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedzam.
2. Płatki migdałów ucieram w moździerzu niezbyt dokładnie.
3. Wysypuję na głęboki talerz.
4. Dosypuję 60 gram bułki tartej.
5. Dodaję też ser.
6. Całość przyprawiam solą i pieprzem oraz dodaję dużą szczyptę gałki. Mieszam.
7. W drugim głębokim talerzu rozkłucam jajko z odrobiną soli.
8. Odsączone warzywa panieruję najpierw w jajku, potem w bułce migdałowej. Smażę na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Panierka idealnie pasuje do kotletów, zarówno schabowych, jak i z kurczaka.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz