Witam,
zapraszam na bardzo słodką przekąskę.
Będziecie potrzebować:
- pól czekolady białej,
- czekolada mleczna,
- pół czekolady gorzkiej,
- śmietanka 12 %
- cukiereczki z czekoladą (u mnie "lentilki").
Wykonanie:
1. Rozdrobnioną czekoladę białą wrzucam do garnka do kąpieli wodnej.
2. Dolewam łyżkę śmietanki.
3. Rozpuszczam.
4. Przelewam do trzech z sześciu przygotowanych silikonowych babeczek.
5. Do tego samego garnka, co była biała czekolada, wrzucam czekoladę mleczną.
6. Dodaję łyżkę śmietanki i rozpuszczam.
7. Czekoladę mleczną rozlewam w sześć foremek (w tym do trzech już napełnionych białą czekoladą).
8. Następnie do tego samego garnka wrzucam gorzką czekoladę.
9. Również dodaję łyżeczkę śmietanki i rozpuszczam.
10. Przelewam ją do trzech foremek (tych bez mlecznej czekolady). Wygładzam łyżeczką wierzchy.
11. W każdą babeczkę wkładam po cztery cukiereczki. Wpycham je lekko żeby się nie wysunęły.
12. Odstawiam na minimum 2 godziny, najlepiej do lodówki.
Czekoladki są bardzo słodkie, ale też bardzo dobre.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz