poniedziałek, 25 maja 2015

Czekoladowe pieguski

Witam,
zapraszam na bardzo słodką przekąskę.


Będziecie potrzebować:

- pól czekolady białej,
- czekolada mleczna,
- pół czekolady gorzkiej,
- śmietanka 12 %
- cukiereczki z czekoladą (u mnie "lentilki").


Wykonanie:

1. Rozdrobnioną czekoladę białą wrzucam do garnka do kąpieli wodnej.


2. Dolewam łyżkę śmietanki.


3. Rozpuszczam.


4. Przelewam do trzech z sześciu przygotowanych silikonowych babeczek.


5. Do tego samego garnka, co była biała czekolada, wrzucam czekoladę mleczną.


6. Dodaję łyżkę śmietanki i rozpuszczam.


7. Czekoladę mleczną rozlewam w sześć foremek (w tym do trzech już napełnionych białą czekoladą).


8. Następnie do tego samego garnka wrzucam gorzką czekoladę.


9. Również dodaję łyżeczkę śmietanki i rozpuszczam.


10. Przelewam ją do trzech foremek (tych bez mlecznej czekolady). Wygładzam łyżeczką wierzchy.


11. W każdą babeczkę wkładam po cztery cukiereczki. Wpycham je lekko żeby się nie wysunęły.


12. Odstawiam na minimum 2 godziny, najlepiej do lodówki.


Czekoladki są bardzo słodkie, ale też bardzo dobre.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz